Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Diepen

Regio

Busexcursie langs de mooiste plekjes van Noord-Limburg

Op zaterdag 18 mei organiseert Natuurmonumenten een afwisselende busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint-Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide. De dag begint om 9.30 uur en rond 16.30 uur je weer terug. Opgeven kan via natuurmonumenten.nl/mookerheide.

Op zaterdag 18 mei organiseert Natuurmonumenten een afwisselende busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint-Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide. Via drie korte wandelingen krijg je een inkijkje in de natuur, de cultuurhistorie en de activiteiten van Natuurmonumenten in dit mooie gebied.

 

 

Busexcursie

 

 

De dag start met bij Eetcafé De Diepen. Hier wordt een nieuw natuurgebied ingericht naar voorbeeld van de situatie van zo’n 100 jaar geleden. Na de ontvangst met koffie, thee en vlaai stap je in de bus voor drie korte wandelingen op drie verschillende plaatsen. Vervoer tussen de locaties gaat eveneens per bus. De wandelingen zijn vlak en in principe voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt.

 

 

Sint Jansberg

 

 

De eerste wandeling leidt je langs de Helbeek in het gebied Sint-Jansberg. Dit sprookjesachtige landgoed kent een rijke historie en een bijzonder natuur. De route eindigt nabij een eeuwenoude watermolen.

 

 

De toppers van de Sint-Jansberg

 

 

Mookerheide

 

 

Vanuit de bus loop je een korte route naar het hart van de Mookerheide, bovenop de stuwwal. Hier heb je een prachtig uitzicht over de heide en Maasdal. Je krijgt uitleg over de natuur en over de geschiedenis van het gebied. Zo zal de Slag op de Mookerheide hier zeker aan bod komen.

 

 

De Mookerheide en de Tachtigjarige Oorlog

 

 

Jachtslot de Mookerheide

 

 

Na de lunch gaan we naar Landgoed Mookerheide omvat een parkbos, een bosgebied en een jachtslot. Uniek zijn de onlangs gerestaureerde monumentale kassen.

 

 

Jachtslot de Mookerheide weer veilig te bezoeken

 

 

Je bezoekt de tuinen en het jachtslot en hoort tussendoor van alles over de geschiedenis van deze prachtige plek. Na koffie met wat lekkers rijdt de bus je terug naar de startlocatie.

 

 

Dagprogramma in het kort

 

 

  • 09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai bij Eetcafé de Diepen
  • 10.00 uur Busrit en wandeling Sint-Jansberg
  • 11.30 uur Busrit en wandeling Mookerheide
  • 13.00 uur Lunch
  • 14.00 uur Bezoek Landgoed Mookerheide en jachtslot
  • 15.30 uur Afsluiting met koffie en wat lekkers
  • 16.00 uur Busrit terug naar startpunt
  • 16.30 uur Einde excursie

 

 

Aanmelden

 

 

Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze dag inclusief drank, gebak en lunch slechts € 50,-, niet leden betalen € 60,- euro per persoon. Honden mogen niet mee. Opgave is verplicht, via natuurmonumenten.nl/mookerheide.

 

 

Verwant

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Milsbeek

ONA Milsbeek brengt de komedie Spotgeesten tot leven op 19, 20 en 21 april in het patronaatsgebouw in Milsbeek. Kaartreservering via e-mail wordt aanbevolen...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....