Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Maasheggen in Limburgse Maasdal

In Noord-Limburg zijn bijna 20 kilometer heggen hersteld en nieuw geplant door gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Dit herstelproject draagt bij aan de biodiversiteit en het behoud van het prachtige Limburgse Maasdal. Het gebied wordt een veilige thuis voor vele planten en dieren.

Een jaar geleden begon het herstel van de Maasheggen in het Limburgse Maasdal. Bergen, Gennep en Mook en Middelaar werken samen. Ze hebben al bijna 20 kilometer heggen hersteld en nieuw geplant.

 

Herstel Maasheggenlandschap gestart

 

De gemeenten willen oude en kapotte heggen herstellen. Ook willen ze nieuwe aanleggen. Zo ontstaat één groot gebied met heggen, weides en oude bomen. Dit is goed voor planten en dieren. Ook kunnen mensen er genieten van de natuur.

 

Limburgse Maasdal

 

Het Limburgse Maasdal is een schitterend gebied met een rijke geschiedenis. De Maas stroomt door dit landschap en zorgt voor een unieke omgeving. Met zijn glooiende heuvels, groene weides en kronkelende rivier is het een plek van rust en schoonheid.

 

Op 10 april sloten drie wethouders het plantseizoen af. Ze plantten nieuwe heggen aan. Deze plek is bijzonder mooi, vlakbij de Maas. Maar er is nog meer werk te doen, vooral in het buitendijks gebied.

 

Maasheggenlandschap

 

Het Maasheggenlandschap is al heel oud, meer dan 2000 jaar. Het is het oudste cultuurlandschap van Nederland. Het project wordt betaald door de gemeenten en een investeringsagenda. Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden.

 

Dit project is belangrijk voor de natuur en voor mensen. Het zorgt voor meer groen en meer ruimte voor dieren. En het is fijn voor mensen om te genieten van de mooie natuur.

 

UNESCO? Willen wij ook!

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...