Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Groes in Gennep

Column

Column: Morgen?

Daar is hij dan, het zoveelste duurzaamheidsfestival genaamd De Markt van Morgen. Een weekend waarin we beloven bewuster te worden van duurzaamheid en de rooskleurige toekomst van onze gemeente te verkennen. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Daar is hij dan, het zoveelste duurzaamheidsfestival genaamd De Markt van Morgen, dat op 8 en 9 september zijn intrede doet in Gennep. Een weekend waarin we beloven bewuster te worden van duurzaamheid en de rooskleurige toekomst van onze gemeente te verkennen.

 

Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Maar waarom, oh waarom, hebben ze besloten om dit hele spektakel te laten plaatsvinden op het Europaplein? Een plek met meer verleden dan toekomstperspectief – wat een briljante locatiekeuze.

 

Heerlijk duurzaam, om mensen die hun ecologisch verantwoorde lokale boodschappen willen doen eindeloos rondjes te laten rijden op zoek naar dat ene parkeerplekje.

 

Een duurzaamheidsmarkt organiseren terwijl je tegelijkertijd de lokale ondernemers de nek omdraait. Alsof die arme stakkers niet al genoeg zorgen aan hun hoofd hebben door de huidige economische malaise.

 

Nu hoor ik u al denken: “Wat had je dan voorgesteld, Dwarsliggert?” Nou, wat dacht u van De Groes? Ons laatste stukje groen in deze betonnen jungle van een stad.

 

Hoe perfect zou dat zijn geweest? Waarom heeft de gemeente niet eens aan die oase van rust gedacht?

 

Is De Groes soms niet hip genoeg voor de toekomstige plannen van onze stad?

 

Willen ze daar liever een nieuw betonnen monster neerzetten?

 

Het is overduidelijk dat we, zelfs wanneer we met de vlag van duurzaamheid wapperen, vasthouden aan onze ouderwetse denkpatronen.

 

Als we werkelijk een duurzame toekomst willen omarmen, moeten we ook daadwerkelijk duurzame keuzes maken.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Gennep

Toneelvereniging Matigheid en Genoegen uit Gennep brengt met Woef Side Story een nieuwe voorstelling vol emotie en sensatie, waarin een liefdesverhaal tussen twee viervoeters...

Gemeente Gennep

Een ambitieus project om de flessenhals in de Maas bij Gennep te verbreden, belooft de waterstand bij hoogwater aanzienlijk te verlagen. Met een investering...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....