Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

JEUGD4daagseJOURNAAL: Dag 4 is ‘t Ven én Intocht

Deze laatste dag van de Jeugd4daagse naar ‘t Ven is er eentje met een medaillegoudkleurig randje, want het is tevens de feestelijke intocht in Ottersum. Maar zover is het nog lang niet.

 

 

Door Anieta Janssen, foto’s: Thijs-Jan Guelen

 

 

 

 

Op ‘de 5’ starten de juffen van de Mikadoschool Gennep met hun leerlingen als een van de laatsten. Om de prikkels van de drukte weg te nemen.

 

 

We doen dit al drie jaar.

 

 

Twee jongens vouwen per direct een grote driekleurvlag uit om er daarna mee de Brink af te lopen. Beetje vroeg, maar het is begrepen: ze gaan de intocht tegemoet.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2134654823444425

 

 

Ook begrepen hebben veel deelnemers de adviezen van de organisatie, veel hoedjes en petten. Want het is vandaag niet alleen warm, maar gewoon heet in de brandende zon. Er wordt zelfs een grote rode parasol gezien. Dat kan alleen een volwassene bedenken; naar ’t Ven en terug sjouwen met zo’n ding. Maar je creëert wel je eigen schaduw.

 

 

 

 

Alle anderen kruipen aangekomen op de rustplaats de Uitkomst in de betrekkelijke koelte van de bomen. En laten flesjes bijvullen bij de toiletwagen. Ja hoor, het is drinkwater!

 

 

Dan volgen de laatste instructies van deze vierdaagse; Loop zo dadelijk in het Aaldonk goed door, dan gaat het opstellen voor de binnenkomst in het dorp ook snel. Dat is best wel moeilijk met allerlei meelevende aanwonenden die met tuinslangen stromend water aanleveren. Sommige kinderen gaan compleet onder de douche. Zij worden door Jos Heijligers op eindpunt sportpark de Niersvallei begroet met;

 

 

Jongens, hebben jullie regen gehad?

 

 

 

 

Ze lopen in een grote stroom van finalisten, terwijl al hun scholen met naam en toenaam genoemd worden, naar het hoofdveld van Achates. Om uiteindelijk, waar het allemaal om begonnen was naast het vier dagen samen op pad te zijn geweest met snoep en lol, een medaille in ontvangst te nemen.

 

 

 

 

https://gennep.news/Jeugd4daagse

 

Benieuwd wat volgend jaar brengt… Jeugd4daagse 2019!

 

 

Reacties