Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennepermolen Gennep

Gennep

PvdA wil openheid over Gennepermolen

De PvdA heeft gevraagd om meer openheid en transparantie met betrekking tot de Gennepermolen, een bouwproject dat voor veel discussie heeft gezorgd. De partij maakt zich zorgen over de gang van zaken rondom dit project. Meer informatie op Gennep.News.

De PvdA heeft gevraagd om meer openheid en transparantie met betrekking tot de Gennepermolen, een bouwproject dat voor veel discussie heeft gezorgd. De partij maakt zich zorgen over de gang van zaken rondom dit project en roept op tot een grondige evaluatie van het grondverkoopproces en het vrijgeven van alle relevante documenten.

 

Na protesten van inwoners heeft de gemeenteraad besloten om aanpassingen door te voeren in het bouwontwerp van de Gennepermolen. Deze aanpassingen worden door de PvdA gezien als erkenning voor de zorgen van de inwoners over het uitzicht en de leefomgeving van Gennep. Desondanks heeft de PvdA benadrukt dat er nog steeds vragen zijn over de diversiteit in woningsegmenten en de behoefte aan betaalbare woningen.

 

Transparantie

 

De PvdA wil dat het grondverkoopproces van de Gennepermolen grondig wordt onderzocht. De partij maakt zich zorgen over het gebrek aan transparantie en openheid in dit proces, en roept op tot de volledige en tijdige vrijgave van alle documenten die hiermee verband houden.

 

“Het niet publiceren van alle stukken naar aanleiding van een verzoek op basis van de Wet Open Overheid heeft twijfels doen rijzen over mogelijke ongelijke behandeling van partijen.”

 

Column: Molensteen

 

Het is volgens de PvdA van essentieel belang dat alle betrokken partijen gelijk worden behandeld in het grondverkoopproces.

 

“Het gebrek aan informatie belemmert zowel de burgers als de gemeenteraad om een volledige beoordeling te maken van de eerlijkheid en transparantie van het proces.”

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Regio

Limburg Openhartig lanceert op 20 maart een campagne om het taboe rond mentale gezondheid te doorbreken. Met openhartige verhalen, tips en activiteiten willen veertien...

Column

Een kritische column op Gennep.News uit frustratie over het gemeentelijk bestuur en financieel beheer, waarin teleurstelling wordt geuit over verspilde middelen en gebrek aan...

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...