Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Oekraïense vluchtelingen
Oekraïense vluchtelingen Residence Heijendael

Heijen

HD Security beveiligt Park Heijendael

Vanaf 1 maart 2024 wordt M&M Security in Park Heijendael vervangen door HD Security Services om de veiligheid van de opgevangen Oekraïners te waarborgen. De kosten van bijna 1,3 miljoen euro, voornamelijk voor loonkosten van 24-uursbewaking door twee personen, worden gedragen door het Rijk.

Om een veilige en beschermende omgeving te waarborgen voor de opgevangen Oekraïners in Park Heijendael in Heijen, wordt M&M Security vervangen door HD Security Services vanaf 1 maart 2024 tot en met 30 april 2026.

 

Ondanks de goede verhoudingen tussen de gemeente, M&M Security, en de Oekraïense bewoners, heeft HD Security Services de beveiligingstaken toegewezen gekregen na een succesvolle Europese aanbesteding.

 

De kosten, bijna 1,3 miljoen euro, worden gedragen door het Rijk. Dit bedrag omvat voornamelijk de loonkosten voor 24-uursbewaking door twee personen.

 

Park Heijendael

 

Park Heijendael is omgebouwd tot een grootschalige opvanglocatie voor 455 vluchtelingen. Gepensioneerde wethouder Jan Welles fungeert als locatiemanager en zorgt voor een soepele gang van zaken op het vakantiepark.

 

De huurtermijn is recent verlengd tot april 2026, met plannen voor verdere uitbreiding.

 

HD Security

 

Als een particuliere beveiligingsorganisatie is HD Security een goedgekeurde leverancier op nationaal niveau door het Ministerie van Justitie.

 

Gespecialiseerd in zorgbeveiliging, objectbeveiliging, mobiele surveillance, receptiewerkzaamheden en verwante diensten, staan zij 24/7 paraat om de veiligheid en beveiliging te waarborgen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Beek en Gennep onderscheiden zich in Limburg door de grootschalige opvang van bijna duizend Oekraïense vluchtelingen, met creatieve oplossingen zoals een omgebouwd vliegveldkantoor en...

Gemeente Gennep

Gennep heeft besloten 25 extra Oekraïense vluchtelingen op te nemen in Park Heijendael, de huurovereenkomst is verlengd tot mei 2026. De nieuwkomers krijgen zorg...

Gennep

Gennep blijft een van de Nederlandse gemeenten met de meeste Oekraïense vluchtelingen per 1000 inwoners. Een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de...

Heijen

Gemengde Zangvereniging Laetitia uit Afferden heeft afgelopen zaterdag een prachtig optreden gegeven bij de Oekraïense vluchtelingen die momenteel worden opgevangen in Residence Heijendael in...