Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

De Prôst in Ottersum

Donderdag 14 februari was de officiële opening van de Huiskamer in Ottersum met de bekendmaking van de naamgeving. Het werd De Prôst met als ondertiteling A.chterum bij Koos, want de Huiskamer van Ottersum is achterom bij Koos.

 

 

Door: Anieta Janssen van GennepNews

 

 

Koos van Bergen deed zelf de onthulling van de naam. In het dialect van de kop van Noord Limburg (en het Land van Cuijk) is een prôst een gemakkelijke stoel. Een plaats waar je neer kunt strijken en dat kun je in de huiskamer van Ottersum. Sinds de open dag en aansluitend de opening 4 februari deden in een week dat al meer dan vijftig mensen. En het blijft aanlopen.

 

 

 

 

Bij deze officiële opening met instanties als de gemeente Gennep vertegenwoordigd door twee wethouders, de Dorps Ambitie Groep (Dag) en de werkgroep Huiskamer Ottersum sprak ook oud-pastoor Bert Paquay de wens uit voor omzien naar elkaar.

 

 

Bert Paquay

Oud-pastoor Bert Paquay sprak de wens uit voor omzien naar elkaar

 

 

Met de Huiskamer in Ottersum is met veel inzet een langgewenst project gerealiseerd. De werkgroep heeft veertig vrijwilligers weten te enthousiasmeren die als gastmannen en – vrouwen de openstelling van de huiskamer mogelijk maken. Ook participeren de jongeren die ‘Vrijdag bij Koos’ organiseren in de DAG en de werkgroep Huiskamer Ottersum.

 

 

De Huiskamer is een ontmoetingsplaats voor iedereen.

 

 

Van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur staat er dan ook een uitnodigende handwijzer om iedereen de weg te wijzen naar ‘Achterom bij Koos’. En plaats te nemen in de Prôst.

 

 

Reacties