Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elckerlyc

Gennep

Elckerlyc verhuist naar Mikado

Openbare Jenaplanschool Elckerlyc verhuist naar het voormalige gebouw van SO Mikado aan de Stiemensweg in Gennep. Zoals het er nu naar uitziet, vindt de verhuizing naar de tijdelijke locatie plaats in de zomervakantie van 2019. Meer info op www.Gennep.News.

Openbare Jenaplanschool Elckerlyc verhuist naar het voormalige gebouw van SO Mikado aan de Stiemensweg in Gennep. Zoals het er nu naar uitziet, vindt de verhuizing naar de tijdelijke locatie plaats in de zomervakantie van 2019.

 

 

Het huidige schoolgebouw van de Elckerlyc gaat tegen de vlakte. Op het terrein moet plaats worden gemaakt voor het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC). Omdat de school Mikado niet meer als zodanig gebruikt wordt, is deze locatie beschikbaar voor de tijdelijke situatie. In de periode dat er gesloopt en gebouwd wordt moeten de leerlingen van Elckerlyc hun lessen volgen in het gebouw aan de Stiemensweg.

 

 

Mikado Stiemensweg Gennep

Het schoolgebouw van Mikado aan de Stiemensweg in Gennep

 

 

KEC / IKC

 

Wij hebben nog niet alle puntjes op de i en zijn nog in gesprek met de gemeente over een aantal zaken als verkeersveiligheid, aanpassingen aan het gebouw, waar gaan we gymen en kunnen we vervoer regelen voor de leerlingen waarvoor de afstand naar het tijdelijke gebouw (te) groot is?

 

 

Aldus directeur Leontine Müskens-Schelfhout van Elckerlyc.

 

 

Wij hebben ons gericht op het feit dat we alle klassen bij elkaar wilden houden en willen een – weliswaar tijdelijke maar ook – prettige en veilige omgeving binnen en buiten voor de kinderen en het team creëren.

 

 

Ook voor de andere betrokken instanties, met uitzondering van De Piramide, heeft de nieuwbouw tijdelijke gevolgen. Spring Peuterspeelzaal verhuist naar Spring de Paddenstoel aan de Kleermakersgroes. Spring BSO blijft in de Maria Gorettischool maar verhuist intern. Op de Maria Goretti worden ook drie lokalen ingericht voor leerlingen van SO Mikado.

 

 

Maria Goretti

De Maria Goretti aan Picardie in Gennep

 

 

Uitgangspunt van de schooldirecteuren, hun schoolbesturen, Spring Kinderopvang, de gemeente en de betrokken partijen is de tijdelijke huisvesting te organiseren in bestaande gebouwen, waar nu al onderwijs of opvang wordt geboden. Voor de bouwkundige aanpassingen maken de scholen zelf een programma van eisen dat ze bespreken met de gemeente. Zodra de betrokken partijen het eens zijn, kan er gestart worden met de uitvoering.

 

 

KEC / IKC

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Gemeente Gennep

De gemeenten Mook en Middelaar en Gennep willen eerlijk OV: gratis busvervoer voor hun inwoners, net als in de rest van Limburg. Wethouders Holger...

Gennep

Amber uit Gennep is zwaargewond na een ongeval in de Algarve. Ze moet van Portugal naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, maar de kosten...

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...