Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Fred (Fritz) Spiegel overleden

Holocaust-overlevende Fred (Fritz) Spiegel is overleden. Nadat hij eind 1938 was gevlucht woonde hij enige tijd bij familie in Gennep. Hij ontsnapte meerdere malen aan de dood, overleefde de kampen en de oorlog. Nu stierf hij op 88-jarige leeftijd in een hospice te New Jersey. Meer informatie op Gennep.News.

Holocaust-overlevende Fred (Fritz) Spiegel is overleden. Nadat hij eind 1938 was gevlucht uit zijn woonplaats Dinslaken woonde Fred enige tijd bij familie in Gennep.

 

 

Fred was een jaar oud toen zijn vader stierf. Zijn moeder voedde haar twee kinderen op. Na de Kristallnacht vluchtten hij en zus Edith naar Gennep. Ze woonden daar tot ze in 1943 werden gearresteerd en vervolgens opgesloten in drie verschillende concentratiekampen: Vught, Westerbork en Bergen-Belsen.

 

 

Nadat Fred en zijn zus in Bergen-Belsen terecht waren gekomen werden zij, en ruim 2000 andere Joodse gevangenen, bevrijd tijdens een transport naar Theresienstadt. Na de oorlog werden Fred en Edith herenigd met hun moeder.

 

 

Fred’s leven is gedocumenteerd in zijn memoires Once the Acacias Bloomed. In het boek En toen waren ze weg van Harrie-Jan Metselaars wordt hij ook uitgebreid beschreven.

 

 

Fred (Fritz) Spiegel ontsnapte meerdere malen ternauwernood aan de dood, overleefde de kampen en de oorlog. Zondag 26 juli 2020 stierf hij op 88-jarige leeftijd in een hospice te New Jersey.

 

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Regio

Regi Evers, icoon van Hommersum's dorpscafé aan de Nederlands-Duitse grens, overleed op 7 november na meer dan 50 jaar dienst. Haar warme gastvrijheid en...

Gennep

Op 22 maart 2023 is dokter Henk Verhoeven op 87-jarige leeftijd overleden. Henk was een populaire huisarts in Gennep en medeoprichter van een grote...

Gennep

Voormalig rijksarchivaris en historicus Harrie-Jan Metselaars is op zondag 19 maart 2023 overleden in Amsterdam, zijn tweede thuisstad. Hij was 76 jaar oud. Zijn...