Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep
Gemeente Gennep

Column

Column: Subtopia

De gemeente sleept zich door een kostbare renovatie in een financieel moeras, waar de tegenstelling tussen ambtelijke luxe en financiële problemen voor burgers scherp naar voren komt. Ondertussen lijkt het lot van zwembad Pica Mare somber. Lees meer in de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

Welkom bij een snuffelstage bij de gemeente Gennep, waar ze erin zijn geslaagd om van een eenvoudige gemeente een financieel zwart gat te maken dat de Bermudadriehoek doet verbleken.

 

Daar zitten ze dan, in dat “meesterwerk” van Alberts en Van Huut, dat na een renovatie nu vermoedelijk is uitgerust met gouden wc-brillen en een klimaatinstallatie die reageert op de temperatuur van de ambtenaren hun koffie.

 

Een Rubiks kubusteam is waarschijnlijk ingehuurd om die schuine lijnen en “flexibele werkplekken” fatsoenlijk in te richten. Ik noem het geen efficiënte kantoorruimte, maar eerder een poging om het gebrek aan planning te verbloemen.

 

Subtopia

 

Burgemeester Peter de Koning begon destijds met een schattige aankondiging:

 

“Oh, het kost maar een miljoen, jongens, we kunnen allemaal rustig ademhalen.”

 

En voor je het weet, zitten we op ruim het dubbele. Ik ben geen wiskundig genie, maar dit lijkt verdacht veel op een rekensom waar ik vroeger voor zou zijn gezakt.

 

Van binnen zal dat gemeentehuis er nu vast uitzien als het paleis van Versailles. Want als het gaat om het comfort van gemeenteambtenaren, is geld geen probleem. Schuine lijnen, flexibele werkplekken en een subtropische klimaatinstallatie waar Elon Musk jaloers op zou zijn – allemaal op kosten van de belastingbetaler.

 

Maar laten we niet vergeten dat, terwijl de gemeente haar eigen medewerkers overlaadt met luxe, veel burgers verdrinken in een financiële poel van ellende.

 

Verhuiskosten, tijdelijke huisvesting, nieuw kantoormeubilair – noem maar op, het kan niet op als het de gemeente zelf betreft. Maar als het gaat om voorzieningen die het leven van gewone mensen kunnen veraangenamen, dan zijn er plotseling geen centen meer te bekennen.

 

Pica Mare

 

Terwijl ambtenaren genieten van hun opgeknapte kantoortuin, blijken de kosten voor het nieuwe gebouw voor scholen en kinderopvang ruim 3,7 miljoen euro hoger te zijn dan verwacht. Het totaal van dit megalomane project komt ver boven de 12 miljoen uit! En nu moeten er opnieuw kosten worden gemaakt om Mikado alsnog te huisvesten.

 

Ja, u hoort het goed, ruim 12 miljoen euro dus, en dan is het nog niet klaar. Dat is genoeg om het zwembad om te toveren tot een subtropisch paradijs, waar Gennepenaren zichzelf zien zwemmen te midden van tropische vibes die elke duik aanvoelen als een vakantie in Dubai!

 

Pica Mare zou het Heijderbos met gemak kunnen verslaan, maar nee hoor, we hebben te maken met een bodemloze put waar al het geld in is verdwenen.

 

Dus trek je zwembandjes maar aan, beste inwoners van Gennep. Want terwijl de gemeente drijft op een zee van geld, moeten wij zwemmen voor ons leven. Maar wel op het droge! En onthoud: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk de begroting van de gemeente Gennep.

 

Dwarsliggert

 

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...